Välkommen till Vänsterpartiet Vallentuna

Vänstern i Vallentuna

Vänsterpartiet Vallentuna gjorde en bra valrörelse och gick fram i valet den 9 september 2018. Vi fick två ordinarie ledamöter och två ersättare i kommunfullmäktige samt en ersättarplats i kommunstyrelsen och en ordinarie ledamot i socialnämnden. Våra ledamöter presenteras under fliken Kommunpolitik.

Men inte nog med det: Vi har, liksom Vänsterpartiet i hela landet, fått många nya medlemmar och är nu cirka 50 medlemmar! Det har betytt ett härligt energitillskott, nya idéer och att vi kan fördela partiarbetet på flera personer. Men det är också en utmaning för oss att engagera de nya medlemmarna i meningsfulla och intressanta aktiviteter.

Under valdagen gjorde vi en undersökning av hur tillgängliga vallokalerna är. Vi hittade flera brister och skrev därför en motion om att uppdra åt berörda nämnder att inför kommande val använda den checklista för tillgänglighet till vallokaler, som Myndigheten för delaktighet har sammanställt. Motionen är inte behandlad men vi har fått en viss positiv respons på den genom att ett tillägg gjordes till strategin för demokratiutveckling 2019-2020.

Den närmsta stora uppgiften är arbetet inför EU-valet den 26 maj. Vänsterpartiet antog sin valplattform på sin valkonferens i Norrköping den 16-17 februari. Eftersom valdeltagandet i EU-valen brukar vara betydligt lägre än i riksdags- och kommunalvalen är det viktigt att vi lyckas få så många som möjligt att gå och rösta. Vi ska starta en diskussionsgrupp eller studiecirkel inför valet. Läs valplattformen här. (EU-plattformen kan hämtas på partiets hemsida i början på nästa vecka.)

Under våren förbereder vi också Kommunplanen 2010-2013 (kommunens budget), som ska antas av kommunfullmäktige den 17 juni. Den kommunala gruppen kommer att träffas flera gånger och diskutera fram vårt eget förslag till kommunplan.

Kopiera länk